We zijn gesloten, we zullen morgen open zijn van 10h00.

Media Rives

Médiarives - RTBF

De eerstesteenlegging van Média Rives dateert van 19 juni 2007. Nu, vier jaar later, vindt de RTBF onderdak in een gebouw dat ruimschoots de ambitie weerspiegelt die de onderneming zich heeft vooropgesteld in het kader van de Franse Gemeenschap. Média Rives imponeert: het straalt een sterk en concreet signaal uit. In een constant muterend universum, wenst de RTBF namelijk een leidinggevende rol te spelen in het audiovisueel gebeuren. Dank zij zijn hoogstaande technologische prestaties, opereert de RTBF als een producer van materie die toegankelijk is voor elk publiek. De RTBF, evenals Média Rives, bevinden zich in het hart van het leven en van de stad, en willen een ware weerspiegeling zijn van de wereld.

Média Rives ontplooit zich in het hart van de Médiacité. Het gebouw werd bedacht in het kader van de ontwikkeling van dit multifunctioneel complex.

Deze alliantie bevestigt enerzijds de dynamische aanwezigheid van de RTBF in het Belgisch economisch en cultureel landschap, en anderzijds versterkt ze haar contact met het publiek.

De grote tv-studio is het ware hart van het gebouw, en heeft een oppervlakte van 1.200 m2. Vandaag de grootste –en meest performante!- studio in de Franse Gemeenschap. Deze prestaties zijn onder meer te danken aan zijn vierkante vorm, die een grote flexibiliteit biedt aan de ruimte, en aan de toegepaste spitstechnologie.

Het is hier dat de uitzending The Voice Belgique wordt opgenomen: dit muzikaal evenement wordt geproduceerd en gerealiseerd door de RTBF in zijn grote studio van de Média Rives !

Uw zoektocht