We zijn vandaag open van 10h00 tot 20h00

Médiacité en het omgeving

Alles te weten komen over wat Médiacité doet voor een betere wereld

De duurzame ontwikkeling, een sleutelwaarde in het beheer van Médiacité

Groendak, afvalsortering, benutten van natuurlijk licht, opvangen en hergebruiken van regenwater, zonnepanelen… Jaar na jaar, project na project, er zijn vandaag al verschillende acties ondernomen om de ecologische voetafdruk van het centrum te verkleinen.

Vanaf het begin leek het voor de vastgoedpromotor Wilhelm & Co al meer dan belangrijk om een winkel- en ontspanningscentrum te bouwen met aandacht voor duurzame ontwikkeling. Vijftien jaar nadat de eerste steen van Médiacité werd gelegd, blijft de eigenaar, CBRE Global Investors, vergezeld door het beheersteam, op deze manier werken.

Georganiseerde inzamelingen

In rechtstreekse samenwerking met Recupel, Bebat en de vzw de Vrienden van Blinden en Slechtzienden zamelt Médiacité plasticdoppen en batterijen en gebruikte lampen in. Afspraak aan ons informatie- en servicepunt om uw donatie achter te laten en zo bij te dragen aan een betere wereld.

Bijen en bijenkorven op het dak

Het nieuwste project startte in mei 2021. Twee jaar lang worden vier bijenkorven op het groendak van het centrum geplaatst. Vandaag zwermen niet minder dan 200.000 bijen in een straal van drie kilometer rondom Mediacité van bloem tot bloem.

Dagelijks zullen de imkers van Burbee op het appel zijn om de installaties te onderhouden en de geproduceerde honing te slingeren.

Apiculteur avec un cadre de ruche

Milieuvriendelijke pakketbezorging met Homerr

Homerr biedt een sociale en duurzame oplossing voor het verzenden en ophalen van pakketten! Zonder controle over wanneer en waar je pakket aankomt, maar altijd met een glimlach, kunnen consumenten hun pakketten versturen of laten bezorgen bij het Info & Services – Punt Homerr. Het Homerr-concept is gebaseerd op het samenbrengen van mensen die regelmatig thuis zijn en buren die niet thuis kunnen zijn om hun pakjes te bezorgen.

Duurzaam!

Wij maken gebruik van bestaande inzamelpunten en routes van logistieke dienstverleners. Zo besparen we tot 79% van de CO2-uitstoot per pakket.

Goed voor jou, goed voor de planeet!

Erkend door deze certificeringen

breeam

BREAAM – Médiacité, actieve speler inzake duurzame ontwikkeling.

Dankzij spitstechnologie die beantwoordt aan de uitdagingen van een duurzame ontwikkeling (verlaging uitstoot broeikasgassen en CO2, energiebesparing, groendaken) is Médiacité het eerste gebouw dat BREEAM-gecertificeerd is in België en het eerste winkel- en vrijetijdscentrum in Europa om gecertificeerd te zijn – met de vermelding “Very Good” – volgens het nieuwe protocol BREEAM Retail 2008 dat speciaal werd ontwikkeld voor de milieu-evaluatie van commerciële projecten.

Ondertussen verkreeg Médiacité ook het BREEAM-certificaat In-Use – met de vermelding “Very Good” – voor het dagelijks beheer van het complex.

ISO 14001

ISO 14 001 – Eerste Belgisch gecertificeerd winkelcentrum.

Médiacité is het eerste Belgische winkelcentrum dat ISO 14 001 is gecertificeerd. Deze milieunorm stelt het vermogen van een orderneming of van een instelling vast om de impact van de activiteit op het milieu en het naleven van de regelgeving te beheren.

In het geval van Médiacité engageert het team van het centrum zich ertoe om, naast alle acties die reeds werden ondernomen, nieuwe doelen voor het milieu te behalen. Deze doelen worden vastgelegd en ingevoerd onder het toezicht van experten en worden elk jaar door een erkend organisme gecontroleerd.

2.778 fotovoltaïsche panelen

9.000 m² bedekt met panelen voor nog groenere energie!

In 2017 is het project van start gegaan, met als doel zelf groene energie te produceren. Het was een grote uitdaging, maar na een project van meer dan 2 jaar en verschillende maanden werk zijn er 2.778 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op de daken van het winkelcentrum.

Deze panelen voorzien het centrum op ecologische wijze van energie en maken een vermindering van de CO²-uitstoot mogelijk van 309 ton per jaar, het equivalent van 2.490.000 km gereden door een dieselauto. Begin 2017 is het project van start gegaan! Het doel van Médiacité: zelf groene energie produceren. Het was een grote uitdaging, maar na een project van meer dan 2 jaar en verschillende maanden werk zijn er 2.778 fotovoltaïsche panelen op de daken van de galerie geplaatst.

Panneaux photovoltaïques - AVANT Panneaux photovoltaïques - APRÈS
Uw zoektocht