We zijn gesloten, we zullen morgen open zijn van 10h00.

Rond Médiacité

Hebt u een shoppingdag in Médiacité gepland, maar hebt u ook zin om te ontdekken wat Luik u te bieden heeft? Volg de gids!

De mooie stad Luik kan zich beroemen op een breed scala aan activiteiten en groene plaatsen voor jong en oud! La Cité Ardente, met haar historische en culturele aantrekkingskracht, biedt tal van bezienswaardigheden die u enkele uren of dagen bezighouden.

Om uw keuze van culturele activiteiten te vergemakkelijken, biedt Médiacité u een selectie van de favoriete plaatsen van Luikenaars om te bezoeken na een shoppingtrip!

La Boverie

Het parc de la Boverie

Ontdek het Park de la Boverie om een luchtje te scheppen en te kuieren in een prachtige omgeving! Dit park bevindt zich slechts enkele minuten te voet van Médiacité en is een aangename plaats voor wandelingen en ontmoetingen en open voor iedereen. Na een wandeling kunnen de allerkleinsten zelfs genieten van een leuk speelterrein.

Meer informatie Meer informatie

© Ville de Liège

La Boverie

La Boverie

Bent u op zoek naar een culturele uitstap in een prachtige omgeving? Bezoek dan la Boverie in het gelijknamige park! Dit museum, dat slechts enkele jaren geleden werd gerenoveerd, heeft de Luikenaars onmiddellijk bekoord.
De tentoonstellingen volgen elkaar op in cycli en bieden op die manier regelmatig nieuwe inhoud aan. Ga naar de website van la Boverie om de lopende tentoonstelling te ontdekken !

Meer informatie Meer informatie

© Ville de Liège

Le Musée des transports en commun de Wallonie

Het Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië

Dit zeer bijzondere museum, op enkele minuten met de auto van Médiacité en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, neemt u mee op een ontdekkingsreis doorheen twee eeuwen geschiedenis van de mobiliteit! Van de koets tot de toekomstige tram die een mijlpaal zal zijn voor Luik, komt u meer te weten over de verschillende soorten van transport dankzij de talrijke interactieve mogelijkheden.

Meer informatie Meer informatie
La Maison de la Métallurgie et de l’Industrie de Liège

Het Huis van de Metallurgie en Industrie van Luik

In het hart van de wijk Longdoz en op enkele stappen van Médiacité wachten 2500 m² aan tentoonstellingsruimtes op u om u alle geheimen van het Luikse industriële erfgoed te onthullen. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden, vergeet niet een kijkje te nemen naar het huidige programma!

Meer informatie Meer informatie

© MMIL

Maison de la Science

Het Huis van de Wetenschap

Zoekt u de ideale plaats om de nieuwsgierigheid van uw kinderen te prikkelen? Dan bent u hier op de juiste plaats! Wetenschap in haar vele vormen viert hoogtij in tentoonstellingen en activiteiten die zowel jong als oud zullen aanspreken.

Meer informatie Meer informatie
Aquarium-Muséum

Het Aquarium-Museum

Het Aquarium-Museum
Maak u klaar voor een bezoek in twee stappen! Eerst en vooral, het Aquarium. Via 50 bassins kunt u meer dan 150 soorten waterdieren bekijken … waaronder prachtige haaien! Genoeg om de hele familie in verrukking te brengen.
In het Museum kunnen meer dan 20.000 exemplaren die zijn bewaard, opgezet of in de vorm van skeletten, afkomstig van alle continenten, van alle kanten worden bekeken … De rijkdom van de dierenwereld zal u altijd blijven verbazen!

Meer informatie Meer informatie

© Jacques Ninane

Archéoforum

Archéoforum

Het Archeoforum, verstopt onder het Sint-Lambertusplein, stelt u voor een archeologische site van 3.725 m² te bezoeken die de evolutie van Luik weergeeft via tal van overblijfselen … Ontdek het Luikse historisch erfgoed op een originele manier!

Meer informatie Meer informatie

© VSPW-AWaP

Cité Miroir

Cité Miroir

Cité Miroir, het resultaat van de ongelooflijke renovatie van de voormalige baden en thermen van la Sauvenière, is een unieke locatie voor tentoonstellingen, dialoog en culturele ontmoetingen. Houd de agenda in het oog voor al uw uitstapjes als koppel, met vrienden of familie!

Meer informatie Meer informatie
Musée de la Vie wallonne

Het Museum van het Waalse Leven

Het Museum van het Waalse Leven, in het hart van het minderbroedersklooster van Luik, is een historische plaats waar de overdracht van kennis en herinneringen uit het verleden wordt vermengd voor de huidige generaties … En dit opdat het Luikse erfgoed doorheen de tijd wordt overgedragen!

Meer informatie Meer informatie

© Province de Liège – Musée de la Vie wallonne

Grand Curtius

Het Grand Curtius

Dit museum aan de Maas, dat sinds iets meer dan 10 jaar open is na vele jaren van werken, biedt een unieke verzameling kunstcollecties op 5000 m². Wapens, glas, religieuze kunst en kunst uit de Maasstreek, archeologie, kunstnijverheid, … Kwantiteit en kwaliteit zijn van de partij voor een uitzonderlijk cultureel moment!

Meer informatie Meer informatie

© Ville de Liège

Gare des Guillemins

Het station Guillemins

De wijk is voornamelijk bekend om het indrukwekkende gelijknamige station, ontworpen door Santiago Calatrava. Het station is een echt monument dat niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Luik en verwelkomt dagelijks miljoenen bezoekers sinds de inhuldiging ervan in 2009.
Médiacité Shopping Liège is op hetzelfde moment ingehuldigd en is een perfecte match vanwege zijn architecturale inspanning die even indrukwekkend is.

© Dennis Van De Water (Shutterstock)

Tour des Finances

De Financiëntoren

Nog een even imposant monument in de wijk Guillemins: de Financiëntoren of de Tour Paradis. Dit is het hoogste gebouw van Wallonië. Dankzij zijn moderne architectuur past het gebouw perfect in het verlengde van het station Guillemins.

©JL DERU/avec l’aimable autorisation du bureau Greisch

Passerelle La Belle Liègeoise

La Belle Liégeoise

Sinds 2016 is het mogelijk om via de voetgangers- en fietsersbrug La Belle Liégeoise van het Parc de la Boverie naar de wijk Guillemins te gaan. Sindsdien gebruiken vele mensen deze brug elke dag van de

©JL DERU/avec l’aimable autorisation du bureau Greisch

Uw zoektocht